P U T N I K - F O R U M

FORUM PUTNIK
REGISTRACIJA:

*Kako ne bi neko "brljao" po porukama koje ste ostavili i kako biste u potpunosti iskoristili
mogućnosti foruma, morate se registrovati i tom prilikom odabrati za sebe korisničko ime i
lozinku.
*Učešće u radu foruma je besplatno i omogućuje vam sledeće:
* Da postavite novu temu za diskusiju
* Da učestvujete u postojećim diskusijama
* Da uređujete/prepravljate svoje poruke
* Da primate e-mailom obaveštenja kad neko odgovori na vašu diskusiju i teme koje ste odredili.
* Da šaljete lične poruke drugim korisnicima foruma
* Da u kalendar unosite događeje koji su bitni za vas
* Da podesite spisak 'prijatelja' kako biste brzo mogli da vidite ko je od vaših prijatelja
*Osim imena i lozinke neophodno je da upišete i e-mail adresu.
*Unošenjem e-mail adrese
nećete biti 'otvoreni' za neželjene poruke (spam) pošto možete da sakrijete adresu tako da
je onaj ko vam šalje poruku preko ovog foruma ni na koji način ne može otkriti. (Da biste
ovo proverili, možete poslati poruku drugom korisniku foruma.)
Administrator može zahtevati da vam završni deo registracije bude poslat e-mailom, kako bi se uverio da je vaša e-mail adresa važeća i u funkciji.

DOBRODOSLI NA FORUM "Z A H V A LJ U J E M O" NA VASEM PRISUSTVU
P U T N I K - F O R U M

PRIJATAN BORAVAK NA FORUMU PUTNIK ŽELI VAM ADMINISTRACIJA SAJTA I FORUMA Druženje, Upoznavanje, Chat, Zabava,Muzika, Humor,Filmovi, Crtaći, Omoti,Vesti, Vicevi,Oglasi,Zanimljivosti, Igrice, Sport, Programi ...

 Da bi imali odlican pregled Sajta,koristite IE-pretrazivac i rez:1280x800. Da bi vam brze otvarala Index stranica,potrebno vam je minimalna brzina.
(OBAVESTENJE) Nijedan od fajlova na ovom sajtu nisu hostovani na nasem serveru.Linkovi su napravljeni/generisani iskljucivo od samih korisnika. Administratori, vlasnici, sajta http://putnik.serbianforum.info/index.htm Nisu odgovorni za ono sto korisnici pisu ili ostavljaju putem linkova, niti za bilo koje delo korisnika.Nemojte koristiti ovaj sajt za distribuciju ili download bilo kakvog materijala, ukoliko nemate legalna prava za to.Vasa je odgovornost ukoliko dodajete, distribuirate i downloadujete slicne fajlove.

Приступи

Заборавио сам шифру!

Vreme Beograd

Prevision del Tiempo en Belgrado

  Izabran Patrijarh Srpske pravoslavne crkve!

  Share
  avatar
  zajebant
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 488
  Poeni : 1214
  Reputation : 3
  Datum upisa : 02.09.2009
  Godina : 54
  Lokacija : Srbija,Beograd

  Izabran Patrijarh Srpske pravoslavne crkve!

  Порука by zajebant on Fri Jan 22, 2010 5:46 pm

  Zvona na Sabornoj crkvi oglasila su se oko 14 časova i 20 minuta, što je označilo da je izabran 45. patrijarh.
  Novoizabrani patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej niški izjavio je da je njegov izbor bila volja Božja i volja Svetog arhijerejskog sabora.
  "Na tu časnu i tešku dužnost izabran sam uz pomoć braće arhijereja sa kojima ću zajedno nositi breme i sve probleme", rekao je vladika Irinej neposredno po izboru, prenosi Tanjug.
  Mitropolit-crnogorsko primorski Amfilohije, Irinej bački i Irinej niški bili su među trojicom kandidata koji su dobili natpolovičnu većinu u prvom krugu izbora na današnjem zasedanju Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve, rečeno je Tanjugu u Srpskoj patrijaršiji.
  Kovertu sa imenom patrijarha izvukao je arhimandrid Gavrilo iz manastira Lepavina u Hrvatskoj.
  Sabor SPC ima 45 članova, a 37 episkopa ispunjavali su uslov da budu kandidovani za novog patrijarha.
  Tajnim glasanjem su se predlagali kandidati od kojih su u uži izbor ušli samo tri arhijereja koji su dobili više od polovine glasova članova izbornog Sabora SPC.
  Glasanje se ponavljalo do trenutka dok se ne dođe do kandidata sa potrebnim brojem glasova, a potom se imenovao najstariji arhimandrit, isključivo iguman manastira, koji je bio zadužen da otvori zapečaćeni koverat i izvuče jednu od tri ceduljice na kojoj su ispisana imena trojice arhijereja sa potrebnom većinom glasova.
  Ovaj način izbora koji se primenjuje u SPC je apostolski žreb, a prema dosadašnjoj praksi imena kandidata stavljaju se u kamilavku (episkopska kapa koja je deo dnevne, a ne bogoslužbene odore) iz koje izabrani duhovnik izvlači jednu od tri zapečaćene cedulje i predaje je najstarijem arhijereju, predsedavajućem izbornog Sabora.
  Saborom koji je počeo u ranim jutarnjim časovima molitvom priziva Svetog Duha u patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Mirotočivog predsedavao je, kako se i očekivalo, episkop šabački Lavrentije, najstariji po rukopoloženju episkop Srpske pravoslavne crkve.
  Izbor je počeo svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornoj crkvi koju je predvodio mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, a potom i molitvom priziva Svetog Duha u patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Mirotočivog, kojom počinju svi značajni skupovi u SPC.
  Na Saboru su učestvovali svi arhijereji SPC ili najmanje dve trećine arhijereja ili njihovih zamenika. Kandidati za patrijarha su bili sve vladike, osim vikarnih, koji eparhijom upravljaju najmanje pet godina.
  Sutra ustoličenje novoizabranog srpskog patrijarha
  Ustoličenje novoizabranog patrijarha Srpske pravoslavne crkve biće održano sutra u 9 sati u Sabornoj crkvi nakon čega će se obratiti javnosti, rekao je danas novinarima vladika Irinej bački.
  Prema ustavu SPC ustoličenje patrijarha se obavlja u Sabornoj crkvi u Beogradu i Pećkoj patrijaršiji.
  Irinej je izabran na zasedanju Svetog arhijerejskog sabora za 45. poglavara Srpske pravoslavne crkve.
  izvor:blic

   Сада је точно Sun Jan 20, 2019 6:32 am