P U T N I K - F O R U M

FORUM PUTNIK
REGISTRACIJA:

*Kako ne bi neko "brljao" po porukama koje ste ostavili i kako biste u potpunosti iskoristili
mogućnosti foruma, morate se registrovati i tom prilikom odabrati za sebe korisničko ime i
lozinku.
*Učešće u radu foruma je besplatno i omogućuje vam sledeće:
* Da postavite novu temu za diskusiju
* Da učestvujete u postojećim diskusijama
* Da uređujete/prepravljate svoje poruke
* Da primate e-mailom obaveštenja kad neko odgovori na vašu diskusiju i teme koje ste odredili.
* Da šaljete lične poruke drugim korisnicima foruma
* Da u kalendar unosite događeje koji su bitni za vas
* Da podesite spisak 'prijatelja' kako biste brzo mogli da vidite ko je od vaših prijatelja
*Osim imena i lozinke neophodno je da upišete i e-mail adresu.
*Unošenjem e-mail adrese
nećete biti 'otvoreni' za neželjene poruke (spam) pošto možete da sakrijete adresu tako da
je onaj ko vam šalje poruku preko ovog foruma ni na koji način ne može otkriti. (Da biste
ovo proverili, možete poslati poruku drugom korisniku foruma.)
Administrator može zahtevati da vam završni deo registracije bude poslat e-mailom, kako bi se uverio da je vaša e-mail adresa važeća i u funkciji.

DOBRODOSLI NA FORUM "Z A H V A LJ U J E M O" NA VASEM PRISUSTVU
P U T N I K - F O R U M

PRIJATAN BORAVAK NA FORUMU PUTNIK ŽELI VAM ADMINISTRACIJA SAJTA I FORUMA Druženje, Upoznavanje, Chat, Zabava,Muzika, Humor,Filmovi, Crtaći, Omoti,Vesti, Vicevi,Oglasi,Zanimljivosti, Igrice, Sport, Programi ...

 Da bi imali odlican pregled Sajta,koristite IE-pretrazivac i rez:1280x800. Da bi vam brze otvarala Index stranica,potrebno vam je minimalna brzina.
(OBAVESTENJE) Nijedan od fajlova na ovom sajtu nisu hostovani na nasem serveru.Linkovi su napravljeni/generisani iskljucivo od samih korisnika. Administratori, vlasnici, sajta http://putnik.serbianforum.info/index.htm Nisu odgovorni za ono sto korisnici pisu ili ostavljaju putem linkova, niti za bilo koje delo korisnika.Nemojte koristiti ovaj sajt za distribuciju ili download bilo kakvog materijala, ukoliko nemate legalna prava za to.Vasa je odgovornost ukoliko dodajete, distribuirate i downloadujete slicne fajlove.

Приступи

Заборавио сам шифру!

Vreme Beograd

Prevision del Tiempo en Belgrado

  Carski krst nad Nisom!

  zajebant
  zajebant
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 488
  Poeni : 1214
  Reputation : 3
  Datum upisa : 02.09.2009
  Godina : 55
  Lokacija : Srbija,Beograd

  Carski krst nad Nisom! Empty Carski krst nad Nisom!

  Порука by zajebant on Sat May 01, 2010 8:14 am

  Carski krst nad Nisom! Nis-v10
  Carski gigant nad Nišom!
  Subota - 01.05.2010
  Pripremajući se za proslavu 1.700 godina od Milanskog edikta, kojim je Car Konstantin hrišćanstvu dodelio status ravnopravne religije, u njegovom rodnom gradu Nišu biće podignut časni krst visok 82 metara.

  Čitaoci „Alo!“ imaju priliku da prvi vide kako će izgledati ovaj najviši krst na Balkanu, kao i muzej, hotel i heliodrom, koji će do 2013. biti podignuti zajedno s njim.
  Kompleks se podiže na brdu Vinik i prostiraće se na 13 hektara. U sklopu ove svojevrsne turističke atrakcije nalaziće se muzej cara Konstantina na 437 kvadratnih metara, otvoreni amfiteatar, hotel sa 70 ležaja i tri „carska“ apartmana, medija centar sa bioskopom, dva restorana i heliodrom. U kompleks će se ulaziti kroz kapiju Cara Konstantina, koju „čuvaju“ dva velika kipa rimskih legionara, a polovinu prostora činiće zelene površine. U samom središtu nalaziće se krst koji će biti vidljiv sa svih prilaza Nišu.
  Ideja o spomeniku prvom hrišćanskom caru ujedinila je predstavnike crkve, vojske, grada, političkih partija i privrednih kolektiva. Niš se predviđa kao mesto centralne proslave najvažnijeg jubileja u hrišćanstvu, a ne isključuje se ni dolazak rimskog pape.
  - Ceo projekat neće koštati grad ni dinar. Sve će se graditi privatnim kapitalom i iz donacija. Obaveza grada je jedino da obezbedi zemljište na kojem će se nalaziti krst. Urađena je projektna dokumentacija i sada se čeka da grad završi procedure oko zemljišta. Ukoliko to bude učinjeno do jeseni, izgradnja može da počne - kaže za „Alo!“ Dragan Milošević, poznati niški privrednik i predsednik organizacionog odbora.
  On dodaje da već ima zainteresovanih da pomognu.
  - Na sastanku kod patrijarha Irineja, koji svesrdno podržava ovu ideju i koji je jedan od potpisnika deklaracije, predstavnici Elektroprivrede Srbije su izrazili želju da izgrade na Viniku trafo-stanicu i ostale instalacije kojima će se kompleks napajati strujom. Takođe, „Preduzeće za puteve Niš“ je spremno da, saglasno svojim mogućnostima, izradi projektnu dokumentaciju i deo puta do kompleksa na Viniku. Imamo i najave pojedinih državnih organa da se finansijski uključe u izgradnju krsta, jer je ocenjeno da se radi o projektu koji je od interesa ne samo za ovaj grad već za ceo region - kaže Milošević.

  Patrijarhu Irineju prva statueta
  U sklopu promocije proslave Milanskog edikta, u fabrici plemenitih metala „Majdanpek“, izrađeno je i prvih 100 statueta cara Konstantina i serija zlatnika i srebrenjaka sa likom prvog hrišćanskog cara. Statuete su rad akademskog vajara Ljubiše Mančića, a prva će biti uručena patrijarhu Irineju. Ostale će dobijati zaslužne ličnosti za izgradnju kompleksa, a naći će se i u slobodnoj prodaji.
  Zlatnici i srebrenjaci su rađeni u dve veličine, prečnika 40 i 30 milimetara. Veći zlatnik je načinjen od 46 grama zlata finoće 22 karata, a manji od 16 grama ovog plemenitog metala. Po daleko pristupačnijoj ceni, u prodaji će se pojaviti i tombak, bakarni novčić sa pozlatom.
  Alo

   Сада је точно Wed Jun 19, 2019 11:30 am