P U T N I K - F O R U M

FORUM PUTNIK
REGISTRACIJA:

*Kako ne bi neko "brljao" po porukama koje ste ostavili i kako biste u potpunosti iskoristili
mogućnosti foruma, morate se registrovati i tom prilikom odabrati za sebe korisničko ime i
lozinku.
*Učešće u radu foruma je besplatno i omogućuje vam sledeće:
* Da postavite novu temu za diskusiju
* Da učestvujete u postojećim diskusijama
* Da uređujete/prepravljate svoje poruke
* Da primate e-mailom obaveštenja kad neko odgovori na vašu diskusiju i teme koje ste odredili.
* Da šaljete lične poruke drugim korisnicima foruma
* Da u kalendar unosite događeje koji su bitni za vas
* Da podesite spisak 'prijatelja' kako biste brzo mogli da vidite ko je od vaših prijatelja
*Osim imena i lozinke neophodno je da upišete i e-mail adresu.
*Unošenjem e-mail adrese
nećete biti 'otvoreni' za neželjene poruke (spam) pošto možete da sakrijete adresu tako da
je onaj ko vam šalje poruku preko ovog foruma ni na koji način ne može otkriti. (Da biste
ovo proverili, možete poslati poruku drugom korisniku foruma.)
Administrator može zahtevati da vam završni deo registracije bude poslat e-mailom, kako bi se uverio da je vaša e-mail adresa važeća i u funkciji.

DOBRODOSLI NA FORUM "Z A H V A LJ U J E M O" NA VASEM PRISUSTVU
P U T N I K - F O R U M

PRIJATAN BORAVAK NA FORUMU PUTNIK ŽELI VAM ADMINISTRACIJA SAJTA I FORUMA Druženje, Upoznavanje, Chat, Zabava,Muzika, Humor,Filmovi, Crtaći, Omoti,Vesti, Vicevi,Oglasi,Zanimljivosti, Igrice, Sport, Programi ...

 Da bi imali odlican pregled Sajta,koristite IE-pretrazivac i rez:1280x800. Da bi vam brze otvarala Index stranica,potrebno vam je minimalna brzina.
(OBAVESTENJE) Nijedan od fajlova na ovom sajtu nisu hostovani na nasem serveru.Linkovi su napravljeni/generisani iskljucivo od samih korisnika. Administratori, vlasnici, sajta http://putnik.serbianforum.info/index.htm Nisu odgovorni za ono sto korisnici pisu ili ostavljaju putem linkova, niti za bilo koje delo korisnika.Nemojte koristiti ovaj sajt za distribuciju ili download bilo kakvog materijala, ukoliko nemate legalna prava za to.Vasa je odgovornost ukoliko dodajete, distribuirate i downloadujete slicne fajlove.

Приступи

Заборавио сам шифру!

Vreme Beograd

Prevision del Tiempo en Belgrado

  Srbi vole pozoriste

  Share
  avatar
  zajebant
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 488
  Poeni : 1214
  Reputation : 3
  Datum upisa : 02.09.2009
  Godina : 54
  Lokacija : Srbija,Beograd

  Srbi vole pozoriste

  Порука by zajebant on Sun May 23, 2010 7:19 pm

  Srpska publika voli da ide u pozorište, većinu gledalaca čine žene, ulaznice su u Beogradu preskupe, a najgledanija predstava je - „Kosa", mjuzikl Ateljea 212! Tako izgleda presek srpske pozorišne scene na osnovu podataka iz beogradskih teatara i istraživanja koje je sproveo Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.
  Najgledanija predstava u Srbiji, bez konkurencije, u ovoj sezoni je „Kosa", rimejk revolucionarnog teatarskog hita iz šezdesetih godina. Osavremenjenu priču do ovog meseca gledalo je 10.000 ljudi, što je za srpske uslove veoma veliki broj gledalaca.
  Gde su karte najskuplje
  Prema rezultatima istraživanja Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, beogradska publika smatra da su karte za pozorišne predstave često preskupe. Čak 40 odsto publike beogradskih pozorišta - Ateljea 212, JDP-a, Madlenijanuma, „Boška Buhe" i Zvezdara teatra smatra da su cene karata previsoke. Skoro 35 odsto posetilaca Pozorišta na Terazijama takođe misli da su cene visoke.
  Njih 49,3 odsto smatra da bi cena karte trebalo da bude 500 dinara, 29,1 odsto navija za to bude 300 dinara, a 15,7 odsto oko 400 dinara.
  - Naša najgledanija predstava definitivno je „Kosa", i od premijere 3. februara do 4. maja nju je pogledalo 10.000 posetilaca. Predstavu „Posetilac" je od premijere 6. juna 2005. pogledalo 9.738 ljudi. „Pomorandžina kora" na repertoaru je od 30. aprila 2006, i do sada su je pogledala 13.262 posetioca - kaže Biljana Šego iz marketinga Ateljea 212.
  Najgledanije komedije
  Iz Narodnog pozorišta Pressu su stigli podaci koji ne uključuju ukupne brojke, ali pokazuju da publika i te kako ceni domaći dramski tekst. Najgledanija drama Narodnog pozorišta je „Velika drama" Siniše Kovačevića, za kojom slede „Derviš i smrt" i „Gospođa ministarka". Od opera, na vrhu liste je „Seviljski berberin", pa „Travijata" i „Trubadur". Top-listu baleta predvodi „Labudovo jezero", za kojim sledi „Ko to tamo peva".
  Kako pokazuje istraživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, koje je sproveo mr Slobodan Mrđa, publika se najviše interesuje za komedije i drame. Komedije su nešto popularnije kod mlađe publike, a drame više vole stariji posetioci, dok je interesovanje za mjuzikle podjednako zastupljeno u svim starosnim grupama.
  Publika u Srbiji smatra da ima šta da gleda u srpskim teatrima. Čak 59,5 odsto publike koja je upoznata sa pozorišnom scenom zadovoljno je kvalitetom repertoara. S druge strane, publika koja retko posećuje pozorište kao najvažnije razloge navela je nedostatak slobodnog vremena (čak 44,9 odsto), porodične i životne uslove i nedostatak interesovanja.
  Najposećenije predstave su komedije. Njih gleda skoro 40 odsto publike, dok drame gleda svega 24,3 odsto ispitanih. Najmanje je popularan vodvilj, a neslavnu titulu može da mu preotme i koreodrama, jer popularnost oba žanra iznosi manje od jednog procenta.
  Iznenađenje je podatak da većinu posetilaca teatra čine žene. Istraživanja pokazuju da je čak 64,4 odsto publike ženskog pola i da su teatri Madlenijanum i Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu pravi bastioni ženske publike - više od 80 odsto posetilaca ove dve teatarske kuće čine žene!

   Сада је точно Sun Jan 20, 2019 7:26 am