P U T N I K - F O R U M

FORUM PUTNIK
REGISTRACIJA:

*Kako ne bi neko "brljao" po porukama koje ste ostavili i kako biste u potpunosti iskoristili
mogućnosti foruma, morate se registrovati i tom prilikom odabrati za sebe korisničko ime i
lozinku.
*Učešće u radu foruma je besplatno i omogućuje vam sledeće:
* Da postavite novu temu za diskusiju
* Da učestvujete u postojećim diskusijama
* Da uređujete/prepravljate svoje poruke
* Da primate e-mailom obaveštenja kad neko odgovori na vašu diskusiju i teme koje ste odredili.
* Da šaljete lične poruke drugim korisnicima foruma
* Da u kalendar unosite događeje koji su bitni za vas
* Da podesite spisak 'prijatelja' kako biste brzo mogli da vidite ko je od vaših prijatelja
*Osim imena i lozinke neophodno je da upišete i e-mail adresu.
*Unošenjem e-mail adrese
nećete biti 'otvoreni' za neželjene poruke (spam) pošto možete da sakrijete adresu tako da
je onaj ko vam šalje poruku preko ovog foruma ni na koji način ne može otkriti. (Da biste
ovo proverili, možete poslati poruku drugom korisniku foruma.)
Administrator može zahtevati da vam završni deo registracije bude poslat e-mailom, kako bi se uverio da je vaša e-mail adresa važeća i u funkciji.

DOBRODOSLI NA FORUM "Z A H V A LJ U J E M O" NA VASEM PRISUSTVU
P U T N I K - F O R U M

PRIJATAN BORAVAK NA FORUMU PUTNIK ŽELI VAM ADMINISTRACIJA SAJTA I FORUMA Druženje, Upoznavanje, Chat, Zabava,Muzika, Humor,Filmovi, Crtaći, Omoti,Vesti, Vicevi,Oglasi,Zanimljivosti, Igrice, Sport, Programi ...

 Da bi imali odlican pregled Sajta,koristite IE-pretrazivac i rez:1280x800. Da bi vam brze otvarala Index stranica,potrebno vam je minimalna brzina.
(OBAVESTENJE) Nijedan od fajlova na ovom sajtu nisu hostovani na nasem serveru.Linkovi su napravljeni/generisani iskljucivo od samih korisnika. Administratori, vlasnici, sajta http://putnik.serbianforum.info/index.htm Nisu odgovorni za ono sto korisnici pisu ili ostavljaju putem linkova, niti za bilo koje delo korisnika.Nemojte koristiti ovaj sajt za distribuciju ili download bilo kakvog materijala, ukoliko nemate legalna prava za to.Vasa je odgovornost ukoliko dodajete, distribuirate i downloadujete slicne fajlove.

Приступи

Заборавио сам шифру!

Vreme Beograd

Prevision del Tiempo en Belgrado

  Zaharije Trnavcevic

  lalemile
  lalemile

  Broj poruka : 117
  Poeni : 337
  Reputation : 1
  Datum upisa : 05.10.2009
  Godina : 105

  Zaharije Trnavcevic Empty Zaharije Trnavcevic

  Порука by lalemile on Mon Oct 26, 2009 2:58 pm

  Zaharije Trnavcevic 18742110

  Rođen u Šapcu 2.januara 1926 godine. Školovao se da bude seoski učitelj, ali posle povratka iz partizana, otišao u Beograd.

  Novinar je od 1.decembra 1948.godine. Najpre u listu »Zadruga», potom u «Glasu» a od 1.novembra 1964. godine u Televiziji Beograd.

  „Uvek sam posmatrao zbivanja na selu i u poljoprivredi, bio svedok i hroničar brojnih (neuspelih!) pokušaja da se, pomoću političke sile i pritiska, izvede «socijalistički preobražaj sela i poljoprivrede». Selo se zaista preobrazilo ali, na drugi način:ostarilo je, imanja i njive su u parlogu jer su mladu otišli za većom, i sigurnijom zaradom - u naše i tuđe gradove...“

  Pratio je i pisao i o nebrojenim investicionim promašajima koji su ličili na «graditelja» koji počinje od «krova», pa troši mnogo pozajmljenih para da se sagradi još neka klanica, fabrika šećera..., a gubi iz vida da je za prehrambenu industriju važan temelj: da zemljište bude uređeno, plodno, da se usevi navodnjavaju, da rod ne zavisi od dodola.

  Uređivao i emisije koje su se bavile i neagrarnim temama. Takav je bio «Reflektor» (1971 -1973), potom »Nešto četvrto».

  Od 1979. do odlaska u penziju uređivao emisiju «Znanje imanje» i nastojao da ona bude samo «emisija» već m i s i j a koja će da budi energiju meštana sela da ih urede, da uče, da se udružuju. U toj emisiji je pisao satirično– humorističke tekstove za «Živojka i Radojka», koje su na maestralan način tumačili Milutin Butković i Taško Načić.

  Uređivao i izdavao i «Poljoprivredni kalendar» (1972 -1980.) koji je bio najtiražnija knjiga usmerena ka selu.

  U penziji je od 1.aprila 1987. godine, ali kako novinari, kao ni poljoprivrednici, ne mogu da se potpuno penzionišu, nastavio da radi.

  U Televiziji Politika uređivao je emisiju «Četvrta dimenzija» koja je gledaocima pružala zaštitu od pravnog i drugog nekažnjenog nasilja, ponajviše od države.

  „Davno sam shvatio da je novinar, pretežno, očevidac i p o s r e d n i k između onih koji znaju i onih kojima su potrebne informacije i instrukcije kako i čime da povećaju svoj učinak, njime i dohodak, i da bolje žive.“

  Taj stav je potpuno ostvaren u emisiji «Znanje na poklon» koju uređuje i izvodi u TV B 92 od 1999 godine. Najpre u vidu video kaseta koje su emitovale članice ANEM -a, a od 2001. godine kao stalnu emisiju na programu TV B92.

  Dobitnik novinarskih, republičkih i saveznih nagrada kao i godišnje nagrade za «životno delo».
  izvor:b90
  Naravoucenije:Edukativnu emisija "znanje imanje" je isla nedeljom a bavila se selom i problemima oko uzgoja stoke, oko vocarstva i slicno. Tu neprevazidjenu emisiju vodili su Zaharije Trnavcevic i Kosara Balabanovic
  Zaharije Trnavcevic Zene310


  _Putnik_   Сада је точно Mon Jun 17, 2019 3:24 am